luni, 31 ianuarie 2011

Florin Piersic a primit prima stea pe Walk of Fame din Bucureşti


Florin Piersic, care joi a împlinit 75 de ani, este primul actor român a cărui stea a fost dezvelită pe Walk of Fame, un spaţiu dedicat valorilor artistice ale filmului şi teatrului româneşti, situat în Piaţa Timpului, aflată în vecinătatea magazinului Cocor şi a centrului istoric al Capitalei. Acest spaţiu a fost inaugurat de Teatrul Metropolis în colaborare cu Asociaţia de Turism a Municipiului Bucureşti şi magazinul Cocor.

În cadrul ceremoniei, Piersic a dezvelit, îngenunchiat, steaua cu numele său, de culoare roşie, pe un fond negru, în aplauzele celor câteva sute de admiratori care s-au strâns pentru a fi alături de actor în aceste momente.
Printre cei care i-au fost alături la eveniment s-au numărat Ileana Stana Ionescu, Dorina Chiriac, Monica Davidescu, Maria Dinulescu, Virgil Ianţu, Adela Mărculescu, Adrian Ciobanu, Tudorel Filimon, Meda Victor şi Crina Semciuc.


"De mii de ori am trecut pe drumul acesta, spre Universitate sau spre Unirea, dar niciodată nu mi-am imaginat că într-o zi o să am aici, în Piaţa Timpului, o stea", a spus maestrul Piersic. Florin Piersic a mai primit şi o diplomă pentru întreaga carieră din partea Asociaţiei de Turism a Municipiului Bucureşti, reprezentată la ceremonie de Dana Săvuică.
Directorul Teatrului Metropolis din Capitală, George Ivaşcu, a spus că ideea unui Walk of Fame în centrul Bucureştiului a plecat de la ideea că "lumea poate fi mântuită prin artă", precizând că îl parafrazează pe Constantin Brâncuşi.
Urmând modelul celebrului bulevard Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piaţa Timpului din Capitală va deveni un punct de referinţă pentru cultura română prin găzduirea stelelor ce omagiază artişti români consacraţi. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame a fost realizată în urma unui studiu desfăşurat pe site-ul Cinemagia.

Niciun comentariu: